7.5.2016 Máme 3. místo – ZVaS 2016 v Hostinném

DSCF6324Závody Vlčat a Světlušek jsou v plném proudu po celé ČR. Pořádat základní (okresní) kolo ZVaS se v letošním roce (závody se konají pouze v sudé roky) rozhodlo středisko Dobráček v Hostinném. Symbolickým rámcem závodů se stal Sherwoodský les, Robin Hood a veškeré postavy z onoho příběhu.
Do závodu bylo registrováno 25 hlídek, ale samotného závodu se účastnilo hlídek 22. Naše hlídka, “Žabky”, si vylosovala startovní pozici 16, což znamenalo start v 11:00 hod. Tento čas byl z technických důvodů dvakrát posunut. O půl dvanácté se již nedočkavé Žabky konečně vydaly pomoci Robinovi zachránit krále Richarda. Při snaze o jeho záchranu musely splnit různé úkoly, celkem na devíti stanovištích. Všechny nástrahy Žabky společně překonaly a krále se jim podařilo osvobodit.
Přesto, že šlo o vůbec první závody, kterých se náš oddíl účastnil. Přesto, že jsme plánovali svou účast jako poznávací, vůbec jsme totiž netušili, jak závody probíhají a co nás čeká. Naším cílem tedy bylo zdárně se zapojit a co nejlépe jako jedna hlídka spolupracovat. S velikým potěšením vám oznamujeme: “Spolupráce a souhra v týmu byla výborná, pomoc i ohleduplnost závodnic nebrala konce. Díky tomu byl náš cíl naplněn a jako mimořádný bonus jsme si do Mostku odvezli 3. místo v základním kole ZVaS 2016 v Hostinném“.
Pořadatelům a účinkujícím velice děkujeme za výbornou zábavu, hezky připravené závody, dobré jídlo a příjemnou atmosféru.

Fotky ze závodů ZDE