31.10 – 1.11.2015 Mloci – Večer s Helenou Kellerovou

DSCF5094Páteční podvečer nás zahalil do tmy, raději jsme ji ještě pojistili šátky přes oči, a nechali se vést do známého – neznámého prostoru, kde došlo k překvapivému, ale úžasnému setkání. Čekala na nás… Mark Twain prohlásil, že nejzajímavější osobností 19. století byli Napoleon a HELENA KELLEROVÁ. Právě ona a zlomek jejího fascinujícího životního příběhu všechny přítomné na téměř dvě černočerné hodiny zcela pohltil. Kouzlo však nevyprchalo, ani když se nám znovu vrátil zrak. Helena, ta neprohlédla nikdy, tedy očima ne. Navíc jako batole pozbyla i sluch, její mysl však byla tak jasně vidoucí…, jako málo která na světě.

Zbytek večera se pak nesl v příjemném duchu rozprávění na všechna možná témata. Klubovnu Škvarkovo mocné kouzlo proměnilo ve voňavou čajovnu, plnou lahodných chutí, ozářenou svíčkami.

Nedělní ráno se vyhouplo na svět rozesmáté sluncem a lehce ojíněné. První listopadový den se vybarvoval do krásy. Mohli jsme si ještě užít společného času při hrách a potom už nás čekala cesta do krytého bazénu. Jsme přeci také vodní tvorové :-). Užili jsme si to. KAČ

 

HelKell